Mobilmast

Sommerhusejere i Blokhus tabte en klagesag mod TDC i Byggeklageenheden. Klagenævnet gav TDC medhold i, at selskabet måtte sætte en 36 meter høj mobilmast op i sommerhusområdet på Kristinevej. Foto: Bruno Stagsted, TV2 Nord

Kunder

TV2 Nord producerer flere opsøgende historier

    Nils Mulvad
  • Nils Mulvad
  • Publiceret 21. december 2023

Daglig overvågning hjælper TV2 Nord med flere opsøgende nyheder, fortæller teknologiredaktør og journalist, Jens Skriver Steffensen. Den regionale TV2 station har benyttet KM24 siden april 2023 efter en pitch til redaktør Jenni Christensen.

TV2 Nord Redaktionen

Overvågningen finder nålene i høstakkene. Det er en slags grovsortering, hvorefter journalisterne på TV2 Nord skal ud og fortælle om menneskene bag for eksempel tre sure smileys. Foto: TV2 Nord

Stationen fra oven

KM24 fangede, at energiselskabet Norlys købte en ejendom til 12 mio. kr. i et område med ladestandere for el-biler. Norlys opfører en ladestanderforretning ved motorvejsafkørslen i Haverslev, omtalte TV2 Nord i august 2023. Foto: TV2 Nord

”Vi var selv inde i overvejelser om at få mere styr på overvågning for at kunne være mere opsøgende i vores historier. Vi testede systemet fra KM24. Det passede os fint,” siger Jens Skriver Steffensen.

Hvordan har I organiseret overvågningen?

”Tidligere havde vi flere, der overvågede det samme i systemet. Det var ikke smart. Vi fik for mange hits. Nu er det meste primært koblet op på mig, hvorefter mails bliver delt med andre relevante, primært i live-centret.”

Mails en gang dagligt

I begyndelsen fik TV2 Nord også for mange hits på statusændringer, som tv-stationen ikke kunne bruge. Det har Jens Skriver Steffensen blokeret for ved at rette på søgningen.

”Jeg får mails en gang dagligt klokken 9, og det passer med, at redaktøren for live-centret møder ind for at planlægge dagens historier. De fleste ender på hjemmesiden, nogle kommer med i de daglige nyhedsudsendelser.”

Jens Skriver Steffensen

”Jeg vil gerne rose jer for at være opmærksomme på os som kunder. I vil os det godt. I tager mod feedback og implementerer forslag, som vi kan bruge,” understreger teknologiredaktør og journalist, Jens Skriver Steffensen, TV2 Nord. Foto: Jan Odgaard, TV2 Nord

TV2 Nord Tech

TV2 Nord bruger de mange systematiske data til at fortælle historier om mennesker. Foto: TV2 Nord

"Det er tydeligt, at det er en platform, der er under udvikling. Det sætter vi pris på,"

Jens Skriver Steffensen

Han understreger, at det er en relativ intuitiv back-end. Det er en fordel at tænke logisk og systematisk for at fintune søgninger.

”Det er i høj grad mig, der vedligeholder søgningerne. Det passer mig fint, at jeg ikke behøver logge ind på platformen så ofte, men bare får hits som mail. Det er en klar fordel for en hurtigt arbejdende redaktion.”

Om nyheder

    Her finder du alle vores KM24-nyheder. Vi skriver primært om data-drevet journalistik med udgangspunkt i data, kunstig intelligens og aktindsigt.