Asset Advisor

Asset Advisor består af Mikkel Mølbak Christiansen (til venstre), Jesper Ehlers Laursen, Anders Bastholm Rasmussen, Per Gramstrup, Frederik Flodgaard og Christian Munch Sand. Foto: Asset Advisor

Netværk er nøglen hos investeringsselskab

    Nicoline Noe
  • Nicoline Noe
  • Publiceret 26. juni 2024

For fondsmæglerselskabet Asset Advisor, der har adresse i hjertet af Aarhus, er KM24 et stærkt researchværktøj. Platformen kan både vise, hvem, der er gode forbindelser, og hvem, der kan blive det.

Af Nicoline Noe

Det første Anders Bastholm Rasmussen gjorde – da Asset Advisor fik sin egen KM24-platform i det spæde 2024 – var at tjekke sig selv. Det samme gjorde virksomhedens direktør, Per Gramstrup.

Passede deres relationsscore, som viser graden af tilknytning til andre professionelle relationer? Virkede systemet?

Flere tests blev gennemført. Det er bydende nødvendigt for fondsmæglerselskabet, der håndterer omtrent 2,4 mia. kr. for sine kunder, at kunne stole på de værktøjer, der benyttes. Men scoren passede, slår manager Anders Bastholm Rasmussen fast. Knap seks måneder senere er han den mest flittige bruger af KM24 hos Asset Advisor.

”Platformen er ret intuitiv. Efter en demonstration var det ret hurtigt plug and play. Vi kom i gang omgående,” forklarer han.

Relationsscoren kan åbne døre

Fordi Asset Advisor skal gøre det, virksomheden er god til med sine seks medarbejdere – nemlig at investere og følge med i aktiemarkedet – er KM24 et redskab, der skal spare tid, når det kommer til at finde nye investorer.

”Det er vigtigt for os, at vi leverer et stærkt, risikojusteret afkast, og samtidig kan byde nye investorer velkomne i vores fond. Men det skal selvfølgelig være de rigtige mennesker,” siger Anders Bastholm Rasmussen.

Anders Bastholm Asset Advisor

Anders Bastholm Rasmussen er uddannet cand. merc. og kan snart fejre sit fireårs jubilæum ved Asset Advisor. Foto: Asset Advisor.

Han bruger ikke KM24 som en lead generator, forklarer han, mere som et researchværktøj, der kan hjælpe med at give indblik i selskaber og netværk omkring en potentiel kunde. Det mest benyttede redskab, når der skal nye investorer ombord, er den føromtalte relationsscore:

”Det kan hurtigt blive meget kunstigt, hvis man bare skriver til formuende for at høre, om de vil investere. KM24 har den her gode relationsscore, som viser, om vi kender nogle i deres netværk, som kan åbne døren for os.”

Adgang til det hellige rum

Anders Bastholm Rasmussen har også brugt systemet til at finde ud af, hvordan virksomhedens øvrige kundegruppe hænger sammen. Flere gange har han oplevet, at investorer, han ikke vidste kendte hinanden, har en høj indbyrdes score.

”Vi vil ikke vil lave forretning med nogen, som potentielt laver noget, der er lyssky eller i en gråzone. KM42 hjælper os med at træffe en beslutning hurtigere om, hvorvidt vi skal skubbe hårdere på, eller vi skal træde på bremsen.”

Anders Bastholm Rasmussen

Når det kommer til at lande større kunder, som fx institutionelle investorer, er der især ét sted, som er vigtigt for fondsmæglerselskaber at få adgang til.

”Bestyrelseslokalet er det hellige rum. Det handler om at kende nogen, der kan sige god for dig, så du kan få lov til at komme ind og pitche og sige det, du gerne vil sige. Dét kommer oftest med en personlig relation,” forklarer Anders Bastholm Rasmussen, der bruger KM24 til at undersøge, hvorvidt han i forvejen har en kontakt i bestyrelserne.

ASSET ADVISOR AARHUSTEATER

Netværk er vigtigt for Asset Advisor, der blev grundlagt i 2009 af Per Gramstrup. Foto: Asset Advisor.

Hurtig due diligence

”En anden fordel er helt klart medieovervågning. Du kan få besked med det samme i din indbakke og kan hele tiden holde dig opdateret på, hvad der sker for de kunder, som er en del af mediebilledet. Det er klart en fordel, når man skal have en samtale med nogen, at kunne følge med i det, de laver,” siger han

Anders Bastholm Rasmussen bruger både systemet til at holde øje med, hvordan det går i selskaberne hos de investorer, der allerede er hos Asset Advisor og til at overvåge situationen hos konkurrenterne.

Når han skal vurdere mulige nye investorer, trækker han en virksomhedsrapport i KM24 på deres selskaber.

”Rapporten forkorter væsentligt den arbejdsproces, der er i at identificere nogle, som er relevante for vores fond. Det er nemt at få overblik over regnskabstallene. På den måde kan vi hurtigt få lavet den del, som er en form for due diligence.”

Hvis det fx drejer sig om en boligforening eller ejendomsinvestor, ser han også på ejendomshandler og på niveauet af aktivitet.

Skubbe på eller træde på bremsen

Selvom arbejdsmiljøproblemer og klagesager ikke er noget, Anders Bastholm Rasmussen kigger efter specifikt, noterer han sig alligevel, hvis en virksomhedsrapport kan fremvise mange af slagsen.

Det samme gælder komplicerede virksomhedsstrukturer og en høj andel af konkurser, som i Anders Bastholm Rasmussens øjne kan være et rødt flag.

Han forklarer, at Asset Advisor selvfølgelig benytter sig af hvidvasktjek gennem banken. Men at det er rart at kunne danne sig et overblik over en mulig investor gennem KM24, allerede inden han overhovedet skal have en samtale med vedkommende.

”Vi vil ikke vil lave forretning med nogen, som potentielt laver noget, der er lyssky eller i en gråzone. KM42 hjælper os med at træffe en beslutning hurtigere om, hvorvidt vi skal skubbe hårdere på, eller vi skal træde på bremsen.”

Om nyheder

    Her finder du alle vores KM24-nyheder. Vi skriver primært om data-drevet journalistik med udgangspunkt i data, kunstig intelligens og aktindsigt.