Stiesdals teknologi til fangst og lagring af CO2

Den danske ingeniørvirksomhed Stiesdal følger med i, hvordan forskellige teknologier bliver omtalt i medierne. Foto: Stiesdal

Kunder

En skræddersyet løsning hjælper Stiesdal med at have fingeren på pulsen i Indien

    Nicoline Noe
  • Nicoline Noe
  • Publiceret 29. januar 2024
  • Sidst ændret 4. februar 2024
Overvågning med løbende afrapportering gør teknologivirksomheden Stiesdal i stand til at reagere med det samme, når der sker noget relevant på markedet for klimateknologi.

Med fire nytænkende, grønne teknologier i porteføljen arbejder Stiesdal på at bekæmpe klimaforandringer. Det kan lyde stort, indrømmer kommunikationschef Kristian Strøbech, men han forklarer, at det dybest set er derfor, virksomheden er sat i verden.

Stiesdal er på tre år gået fra ti til 160 ansatte. Forretningen strækker sig ud over landegrænsen og har blandt andet stor nytte af KM24's internationale overvågning, når den skal holde sig opdateret på teknologier og medieomtale.

Kristian Strøbech, kommunikationschef i Stiesdal

Kommunikationschef i Stiesdal, Kristian Strøbech, har sat sine overvågninger op på en måde, så han ikke drukner i mails med notifikationer. Foto: Stiesdal

”Vi har et grundlæggende overvågningsbehov. I perioder får vi ret stor medieomtale, som det kan være vigtigt for os at have overblik over, og derfor er muligheden for realtidsovervågning af nyheder væsentlig for os,” siger Kristian Strøbech.

Jeg har ikke den store erfaring med andre overvågningssystemer, men jeg er meget tiltalt af de scraping-muligheder, KM24 giver mig, og af den fleksibilitet, som jeg selv kan lægge ind over.

Kristian Strøbech

Stiesdal overvåger specifikt de fire forskellige grønne teknologier i nyheds- og nichemedier samt i en skræddersyet samling af hjemmesider – både i Danmark og udlandet. Overvågningen gør virksomheden i stand til at klæde sine medarbejdere på med relevant viden om udviklingen i teknologierne.

Kristian Strøbech fremhæver KM24's lydhørhed:

”Dialogen om vores behov førte ret hurtigt til, at der blev oprettet en særlig sektion med udvalgte kilder inden for klimaområdet. Det, synes jeg, er ret unikt. Det er virkelig brugbart for os, at der er den her agilitet i forhold til, hvad platformen kan, når det kommer til vores særbehov”

Flere medarbejdere i flowet

Herudover har det været væsentligt for Stiesdals forretning at kunne holde øje med, hvordan forretningspartnere i Indien bliver omtalt inden for brintteknologi. Kristian Strøbech fortæller, at KM24 har hjulpet med at screene, sortere og sætte kilder op i den overvågning:

”Det er megainteressant for os. Medierne i Indien rapporterede, hvordan vores samarbejdspartner, der er en meget stor virksomhed, havde nævnt samarbejdet med Stiesdal i årsregnskabet, hvilket var en positiv oplysning for os. Det var nyttigt at se, at Stiesdal var top of the agenda inden for grøn omstilling for den koncern.”

Stiesdal, elektrolyseanlæg

Teknologivirksomheden har udviklet en ny type elektrolyseanlæg til produktion af grøn brint. Foto: Stiesdal

Allerede i foråret 2022 indgik Stiesdal i et overvågningssamarbejde med holdet bag KM24 og var derfor med, da KM24 gik i luften. Kristian Strøbech er løbende opmærksom på, om overvågningerne skal justeres, men han bruger ikke meget tid på systemet. Han fortæller, at det i sin tid var nemt at komme i gang med at bruge. Efter en onlinedemonstration har Stiesdal selv været i stand til at anvende systemet. Fra tid til anden er der et spørgsmål, som klares med e-mailsupport.

”Jeg har sat min overvågning til at give mig notifikationer i intervaller – både kl. 8, 15 og 20. Jeg har behov for at kunne følge med, når noget sker og kan ikke nøjes med at få besked én gang om dagen,” siger kommunikationschefen, der har lavet opsætningen på en måde, så en gruppe af medarbejdere er med i e-mail-flowet.

Stiesdal har netop igangsat en ny overvågning på kommunernes dagsordener og referater. Kristian Strøbech forudser, at virksomheden, i takt med at den vokser sig større, vil komme til at benytte endnu flere overvågningsfunktioner.

”Jeg har ikke den store erfaring med andre overvågningssystemer, men jeg er meget tiltalt af de scraping-muligheder, KM24 giver mig, og af den fleksibilitet, som jeg selv kan lægge ind over. Det er vi virkelig tilfredse med som virksomhed.”

Om nyheder

    Her finder du alle vores KM24-nyheder. Vi skriver primært om data-drevet journalistik med udgangspunkt i data, kunstig intelligens og aktindsigt.