VerdensSTørste

KM24-hit affødte den mest læste historie for Klimamonitor i 1. kvartal 2025.

ManualMedie

Super-struktureret indførsel af KM24 på Monitormedier

    Nils Mulvad
  • Nils Mulvad
  • Publiceret 7. april 2025
  • Sidst ændret 8. april 2025

Redaktionschefen udarbejdede en meget præcis plan for, hvordan KM24 skulle indføres på alle 10 monitormedier.

”Vores primære anvendelse er medieovervågning. Det kunne se uoverskueligt ud, hvis jeg skulle have det i gang på alle ti medier, så jeg lagde en detaljeret plan,” fortæller redaktionschef Frederik Buhl Kristensen, Monitormedier.

Monitormedier er ligesom Watch Medier ejet af JP/Politikens Hus. Monitor-chefen forklarer forskellen således: Watch er sat i gang af Jyllands-Postens Fond, mens Monitormedier er sat i gang af Politikens Fond i 2017, stadig er ejet af den og har en mere Politiken-tilgang til historierne. I dag er der ti monitormedier.

”Byrummonitor fokuserer for eksempel på arkitektur, planlægning, rådgivning, det menneskelig miljø og ikke så meget på ejendomsmarkedet. For Ejendomswatch er det cirka omvendt,” forklarer redaktionschefen.

Han havde hørt om KM24 fra digital direktør på Politiken Troels Behrendt Jørgensen. Samtidig var der en af medarbejderne på Monitormedier, Iver Houmark, som KM24 tidligere havde arbejdet sammen med, og som havde en testadgang til KM24.

Det fik Frederik Buhl Kristensen i gang med en test og bagefter et abonnement, som begyndte 1. marts 2025.

Mål med KM24

Af erfaring har han lært, at der skal være et mål med et sådant initiativ. Han formulerede målet med KM24 som to ting:

  1. Overvåge flere medier og med hurtigere respons og mindre arbejdstid.
  2. Udvide overvågningen til andre ting.

Dernæst skulle han have to journalister, der kunne hjælpe med at rulle det ud, så de hver havde ansvar for to-tre kolleger. Den ene var selv i gang med at bruge KM24. Den anden havde flair for selv at sætte systemet op og kunne hurtigt komme i gang.

”Vi var så det team, der skulle hjælpe de andre i gang.”

Plan for at indføre systemet

Planen bestod herefter af fire led:

  1. Introduktion – sådan fungerer KM24
  2. Sådan overvåger du danske medier – afsluttes med at alle sætter det op for sig selv.
  3. Derefter demonstration af to andre moduler: lokalpolitik og webstedsovervågning – og opsætning af et valgfrit modul, så man har mindst to moduler efter undervisningen.
  4. Opfølgning en til tre uger senere for at se, om alt kører, eller om der skal justeres

”Vi har fulgt planen. Det har virket. Alle er kommet rigtigt i gang. Nogle har fået lidt for mange hits, bl.a. Skolemonitor, og det har vi så fået justeret. Klimamonitor har fået årets indtil dato mest læste historie på den måde,” siger Frederik Buhl Kristensen.

Se den her:

Verdens største tagsolcelleanlæg ligger i Danmark

E-mails med forslag

Redaktionschefen har i startfasen sendt en del e-mails til KM24 med ønsker om ændringer og forbedringer eller bare oplysning om fejl.

”Der har været nogle børnesygdomme. Og dem har vi fået løst utrolig hurtigt. Og når vi har haft særlige ønsker, er de også næsten alle blevet løst ekstremt hurtigt.”

Frederik Buhl Kristensen, redaktionschef Monitormedier

Det er for eksempel at få nye centrale myndigheder eller medier med i overvågningen. Eller at indføre en mulighed for at hente alt på en webstedsovervågning.

”Jeg kunne også ønske mig, at vi kunne redigere i søgeord. Det vil gøre det meget lettere end nu, hvor vi skal slette og oprette et søgekriterie på ny. For eksempel har vi på Socialmonitor måttet ændre søgningen ved at tilføje ”sociale medier” som NOT-søgeord. Og derefter slette og oprette igen som nyt søgekriterium, da vi stadig fik hits på Truth Social. Også det er nu røget ind som NOT-søgeord.”

Om kunder

    Læs kundehistorier fra KM24